Het Archief in Ontwikkeling

Overzichtsfoto van een borrelbijeenkomst met het thema Lesbisch theater in het Lesbisch Archief Amsterdam. Loes Siegmund is aan het woord (2 juni 1989). Fotograaf: Marian Bakker

Achter de schermen van alternatieve archieven in Nederland

De geschiedenis van alternatieve archieven zit boordevol overwegingen, discussies, beslissingen en heroverwegingen. Grote en kleine besluiten over wat er allemaal onder het collectiebeleid viel en welke trefwoorden daar dan aan toegekend moesten worden, leidden tot belangrijke gesprekken in het archief over inclusie en exclusie.

De online expositie Het Archief in Ontwikkeling is een digitale weergave van de fysieke tentoonstelling die tot begin mei bij IHLIA te zien is geweest. Hierin zoomt samensteller Noah Littel in op een aantal momentopnames uit de geschiedenis van de Nederlandse Lesbische Archieven, het Dokumentatiecentrum Homostudies, en het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV).

About

IHLIA Outside the Box is een online plek om verrassingen uit de lhbti- geschiedenis te ontdekken en bijzondere IHLIA-projecten te volgen.