Sabrina ter Horst

Zo’n mooi leven krijg ik nooit meer

Sabrina (1940) voelde zich al sinds haar vierde prettiger in meisjeskleding. Na haar studie had ze een carrière als burgeringenieur bij onze Koninklijke Marine.

Ze trouwde, maar toen haar huwelijk vanaf 1982 minder inhoud kreeg, onderzocht ze wat zij met haar vrouwelijke gevoelens kon en wilde gaan doen. Het medische traject sprak haar niet aan. Zij had geluk zonder hormonen al snel als vrouw en niet als ‘man in jurk’ te kunnen overkomen.

In 1986 ontmoette zij een vrouw met wie ze in 1990 als vrouw ging samenleven. In haar werk moest ze tot haar vervroegde pensionering in 1998 echter als man leven.

Door een probleem met de zorgpolis kwam ze in 2006 in contact met de transgenderwereld. Daar voelde zij zich eerst een alien, maar werd vervolgens een soort activiste.

Met haar pensionering greep ze terug op haar jeugdpassie voor geluidsregistratie, bouwde een eigen studio en maakte in muziektempels opnames voor radio-uitzending.

About

IHLIA Outside the Box is een online plek om verrassingen uit de lhbti- geschiedenis te ontdekken en bijzondere IHLIA-projecten te volgen.